Aanschaf van een bewakingscamera

Door het grote aanbod in bewakingscamera’s is het niet eenvoudig om te bepalen welke beveiligingscamera het meest geschikt is voor uw situatie. De aanschaf van een bewakingscamera hoeft echter niet moeilijk te zijn wij helpen u graag op weg met het maken van de juiste keuzes.

Waarom camerabewaking of een bewakingscamera?

In 2015 werd in Nederland bijna 65.000 keer ingebroken in een woning (bron CBS). Dit zijn gemiddeld ongeveer 170 inbraken per dag. Het aantal inbraken in Nederland is nog steeds hoog. Door zelf maatregelen te nemen kan je de kans op inbraak verkleinen. Steeds meer mensen schaffen daarom een beveiligingscamera aan. Beveiligingscamera’s zijn in te zetten voor verschillende doeleinden. Van inbraakpreventie tot vandalismebestrijding. Camerabewaking is erg geschikt om uw eigendommen op een effectieve wijze te bewaken. Ook voor het bewaken van uw winkel- of bedrijfspand is camera beveiliging van grote waarde.

Er zijn 2 redenen om camera’s in te zetten: preventie en identificatie. Beveiligingscamera’s zijn een zeer doeltreffend preventiemiddel, omdat het mogelijke daders afschrikt. Panden met cameratoezicht zullen eerder vermeden worden dan panden zonder camerabewaking. Ook kan camerabewaking je veiligheidsgevoel verbeteren. Een beveiligingscamera zorgt voor bewijsmateriaal. Op de camerabeelden is precies te zien wat er gebeurd is. De opgenomen beelden kunnen gebruikt worden om daders te identificeren en kunnen dienen als bewijsmateriaal in een rechtszaak.

Soorten beveiligingscamera’s

Er zijn een aantal soorten camerasystemen te koop. Deze maken gebruik van verschillende technieken. De keuze voor een camerasysteem wordt gemakkelijker als u op de hoogte bent van de verschillende soorten en hun eigenschappen. De volgende soorten beveiligingscamera’s zijn te onderscheiden:

VGA bewakingscamerasysteem
HD kwaliteit bewakingscamerasysteem
Full HD bewakingscamerasysteem
Super HD bewakingscamerasysteem

Resolutie

De resolutie van de camerabeelden bepaalt hoeveel details in het beeld te zien zijn. De resolutie wordt uitgedrukt in TVL (TV lijnen). De hoeveelheid TVL staat voor het aantal zichtbare beeldlijnen. Hoe hoger de TVL, hoe scherper het beeld. Een lage resolutie maakt de beelden korrelig. Als het gaat over HD camera’s wordt er in plaats van TVL gesproken over het aantal megapixel. Voor een gedetailleerd beeld is het aan te raden om minimaal 720p (HD) te kiezen.

Keuze beveiligingscamera

U wilt er graag zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt bij de aanschaf van een camerasysteem. Zoals u heeft kunnen lezen hangt de keuze voor een beveiligingscamera af van veel verschillende aspecten. Het is hierbij vooral belangrijk om te kijken naar de situatie waarin u de beveiligingscamera wilt gebruiken.

Wat kost camerabewaking vul ons vragen systeem in en u weet het gelijk !
[ online formulier ]

Recent nieuws