Zelf een camerasysteem installeren

Vaak krijgen wij de vraag of men zelf ook een camerasysteem kan installeren. Natuurlijk is dit mogelijk, maar er zijn wel een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden bij het installeren van bewakingscamera’s.

Camera’s ophangen en draden trekken
De basis van een goed camerabewakingssysteem is een netwerkkabel. Zelfs bij een draadloos systeem is de basis een kabel, namelijk de voedingskabel. Heeft u zelf geen zin of kennis om de kabels te trekken? Dan kan een monteur van Camerainstallatie.nl u verder helpen bij het trekken van de bekabeling en het installeren van de camera’s.

Hoe sluit ik de kabels aan?
Elk (bedraad) systeem is nagenoeg gelijk. De kabel van de camera plug je in de recorder op de juiste plek en je zorgt dat de voeding van de recorder is aangesloten. De recorder is nu klaar om op te nemen.

De beelden kunnen bekeken worden op de tv mits deze op de recorder, de app of het internet is aangesloten. Zoals je ziet is het niet al te lastig om dit zelf te proberen. Kom je er echter niet uit, dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat we je verder kunnen helpen.

Camerasysteem installeren door een expert
Komt u er niet uit of wilt u uw camerasysteem op professionele wijze laten installeren? Dan kunt u bij Camerainstallatie.nl een verzoek doen voor installatie. Wij zullen contact met u opnemen om de situatie te bespreken en komen desgewenst langs voor een juiste inventarisatie. De monteurs van Camerainstallatie.nl installeren alle voorkomende merken en typen camerabewakingssystemen.

Binnen 24 uur

Recent nieuws