Dahua betreedt woningmarkt met high tech-oplossingen

Het vooral van bewakingscamera’s bekende Dahua Technology gaat onder de merknaam ‘imou’ een aantal voor woningen bedoelde intelligente oplossingen op de markt brengen. Hierin worden hoogwaardige technologieën toegepast, zoals gezichtsherkenning en kunstmatige intelligentie.

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens het congres ‘Enjoy Smart Life’ in Beijing. De nieuwe producten maken onderdeel uit van het ‘Dahua Heart of City’-raamwerk dat wereldwijd uitgerold gaat worden om particulieren meer veiligheid en gemak in de woning te bieden. Volgens voorzitter Li Ke van Dahua Technology zullen ook woningen en apparaten in woningen steeds meer onderdeel worden van een groot ecosysteem van ‘smart cities’ en het Internet of Things. Lai Zhen, senior analist van iResearch Consulting Shanghai, voorspelde dat onder leiding van technologieën zoals gezichtsherkenning, intelligente video-analyse en front-end computing, beveiliging van woningen op het moment de meest veelbelovende commerciële mogelijkheden biedt. Zeker in de thuismarkt China staat dit onderwerp namelijk nog in de kinderschoenen. Daarom wordt volop onderzoek gedaan naar de mogelijke gebruikersbehoeften op dit moment.

Concrete producten
Het is niet voor het eerst dat de Chinese industrie zich bezighoudt met ‘connected homes’. Eerder gebeurde dat onder de merknaam Lechange. Het nieuwe merk, imou, gaat echter veel verder en wordt als cloud op de markt gebracht volgens het 1+N+X-concept. De 1 staat voor de cloud, de N voor het oneindig aantal toepassingen en de X voor producten die derden voor de cloud kunnen ontwikkelen. De reclameslogan wordt: Enjoy Smart Live, waarmee de industrie consumenten wil overtuigen van de zegeningen van een huis waarin vrijwel alles geautomatiseerd en op elkaar afgestemd is.
Tijdens de conferentie werden ook concrete beveiligingsproducten gepresenteerd, zoals een deurslot met gezichtsherkenning. Ook een draadloos inbraaksignaleringssysteem op basis van camera’s met bewegingsdetectie werd aan de deelnemers bekend gemaakt. De camera’s van dit systeem werken 6 maanden op één acculading.