Uw camera bij de politie aanmelden? Camera in beeld

U kan er vrijwillig voor kiezen de bij geplaatste camerabewaking installatie aan te melden bij de politie. Het project Camera in beeld is een mogelijkheid uzelf kenbaar te maken als meewerkend burger.

 

De politie weet op deze manier dat u een of meer bewakingscamera’s in uw bezit heeft. Mocht de noodzaak er zijn en zijn er beelden nodig uit uw wijk, dan kan de politie een verzoek doen deze beelden bij u op te vragen.

Wat is ‘Camera in Beeld’?

 

Camera in Beeld is een politiesysteem, die alle (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden.

 

Waarom is ‘Camera in Beeld’ belangrijk?

 

Wanneer er bijvoorbeeld een overval, straatroof of een inbraak is geweest, kan de politie heel snel op de kaart zien of er camera’s aanwezig zijn, die mogelijk beelden van het incident hebben opgenomen. Als dat zo is, neemt de politie contact op met de eigenaar van de betreffende camera. Met Camera in Beeld kan de politie dus sneller meer incidenten op te lossen. Doet u mee met Camera in Beeld? Dan helpt u dus om uw buurt veiliger te maken.

Mag ik rond mijn eigen bedrijf / woning een camera plaatsen die opnamen maakt?

 

Het is niet verboden een camera voor de beveiliging van uw eigendom in te zetten. Wel zijn hier wat regels aan verbonden. Bijvoorbeeld:

 

Wanneer de camera beelden opneemt, moeten bedrijven/particulieren kenbaar maken dat er camera’s hangen. Bijvoorbeeld door een sticker of bordje bij de toegangsdeur.

 

Daarnaast mogen de opgeslagen beelden doorgaans maximaal 28 dagen bewaard worden en mogen voor derden niet bereikbaar zijn. U mag alleen opnamen maken met als doel persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Maar als u bijvoorbeeld uw carport in beeld heeft en daarbij is het onvermijdelijk een deel van de stoep in beeld te hebben, is dit wel toegestaan. Enige overlap is namelijk soms onvermijdelijk.

 

Op de site van de Autoriteit persoonsgegevens staan alle regels rondom het gebruik van camera’s

Mag ik opnamen maken van de openbare weg?

 

Uw camera mag alleen opnamen maken van uw eigendom en in principe niet van de openbare weg. U mag namelijk alleen opnamen maken met als doel persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Maar als u bijvoorbeeld uw carport in beeld heeft en daarbij is het onvermijdelijk een deel van de stoep in beeld te hebben, is dit wel toegestaan. Enige overlap is namelijk soms onvermijdelijk. Wel bent u verplicht duidelijk zichtbaar te vermelden dat er camerabeveiliging aanwezig is. Bijvoorbeeld door een sticker of bordje bij de toegangsdeur.

 

Zijn de beelden van mijn camera bruikbaar als bewijs van een inbraak?

 

Ja, camerabeelden van ondernemers en particulieren mogen als bewijs worden ingebracht.

 

Als ik mijn camerabeelden beschikbaar stel, kan iedereen mijn gegevens dan inzien? Nee, alleen politiemedewerkers kunnen deze gegevens inzien.

 

Kan de politie meekijken met mijn camerasysteem?

 

Nee, de politie kan niet meekijken. De politie weet, als u zich aanmeldt, alleen waar uw camera hangt en welk deel van de straat wordt opgenomen. Zij neemt alleen contact met u op wanneer er een incident heeft plaatsgevonden en de beelden mogelijk kunnen helpen bij het opsporingsonderzoek.

Als ik meedoe met Camera in Beeld, hoe worden mijn gegevens opgeslagen?

 

De camera- en contactgegevens worden ingevoerd in een cameraregistratiesysteem van de politie. Het is dus alleen voor politieambtenaren beschikbaar. In dit systeem kan de politie in één oogopslag zien of en op welke locaties zich camera’s bevinden in uw buurt. Bovendien kan in dit systeem eenvoudig achterhaald worden wat het zichtveld is van die camera(’s) of wat de camera’s vastleggen, wat de beeldkwaliteit is, hoe lang u de beelden bewaart en bij wie de beelden op te vragen zijn.

 

Wanneer worden camerabeelden opgevraagd?

 

Wanneer de politie het vermoeden heeft dat de beelden een daadwerkelijke meerwaarde kunnen geven in een opsporingsonderzoek. De politiefunctionaris zal altijd met een machtiging van het Openbaar Ministerie de betreffende beelden vorderen.

Waar moet ik de beelden inleveren als de politie deze wil hebben?

 

Als het nodig is, komt de politie de beelden zelf ophalen.

 

Wil de politie ook weten waar mijn camera’s binnen zijn opgesteld?

 

Nee, voor Camera in Beeld is het niet nodig te weten waar u binnen camera’s heeft opgesteld. Als u ondernemer bent, is het wel handig om door te geven óf u binnen camera’s heeft en hoeveel, zodat de politie weet dat er beelden eventueel beschikbaar zijn. Als bijvoorbeeld een zakkenroller ook binnen uw bedrijf is geweest, zouden de beelden van de camera’s binnen kunnen helpen bij de herkenning van de verdachte.

 

Wat kost het om mee te doen aan dit project?

 

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Het kost alleen tijd om het inventarisatieformulier in te vullen dat u onderaan deze pagina vindt.

 

Wie is mijn eerste aanspreekpunt bij de politie in mijn wijk en of gebied?

 

De wijkagent, die vindt u op deze website via ‘Mijn buurt’ en is bereiken via 0900-8844.

Politie camera in beeld aanmelden

Ik heb alleen camera’s die niet opnemen (dummy’s). Wil de politie dat ook weten?

 

Ja, ook deze cameragegevens wil de politie weten en registreren. Bij een incident en bij het zien van de camera weet de politie dan dat er geen beelden beschikbaar zijn.

 

Ik wil meedoen met Camera in Beeld, wat moet ik doen?

 

Fijn dat u wilt helpen uw wijk veiliger te maken door mee te doen met Camera in Beeld. Vul hiervoor het online formulier in. Dit vindt u onderaan deze pagina. Mochten er in de toekomst wijzigingen zijn, dan kunt u dat via hetzelfde formulier aangeven.

Ik wil meedoen met Camera in Beeld, wat moet ik doen?

 

Fijn dat u wilt helpen uw wijk veiliger te maken door mee te doen met Camera in Beeld. Vul hiervoor het online formulier in. Dit vindt u onderaan deze pagina. Mochten er in de toekomst wijzigingen zijn, dan kunt u dat via hetzelfde formulier aangeven.

 

Ik doe al mee met Camera in Beeld, hoe geef ik een wijziging over mijn camerasysteem door?

 

Hiervoor kunt u gebruik maken van het formulier, dat u onderaan deze pagina vindt.

Camerabewaking laten installeren
Camerabeveiliging installatie pakketten inclusief complete installatie vanaf 1 tot 64+ camera’s. Altijd een vaste betaalbare prijs, en geen onverwachtse kosten achteraf.Compleet & professioneel geïnstalleerd door een camerainstallatie.nl monteur ! 

Kijk mee op uw computer

 

Met onze gebruiksvriendelijke software kunt u overal en nergens in een handomdraai uw camerabeelden tevoorschijn toveren. U kijkt de beelden eenvoudig terug en exporteert deze wanneer nodig. Dit kan zowel vanaf Windows als macOS computers.

Ultrahoge HD resolutie & kwaliteit

 

Onze Full-HD tot 4K camerabewaking sets zijn uitgerust met de laatste technologiën op het gebied van videobewaking. De camera’s presteren zowel in het licht als donker optimaal onder alle lichts-omstandigheden.

 

De camera’s zijn tevens voorzien van 3D ruisonderdrukking & BLC (Backlight Compensation)

 

Zowel ‘s nachts als overdag haarscherpe beelden

 

Wanneer het donker wordt, schakelen de bewakingscamera’s automatisch over op nachtzicht. De camera past zichzelf aan de lichts omstandigheden aan waar deze zich in bevind.

 

Doordat de camera is voorzien van infrarood, WDR, BLC & DNR zijn ook de beelden ‘s nachts optimaal!

Waterdicht en vandaalbestendig

 

Onze camera’s voldoen aan de IP67-certificering en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Van storm tot ijskou & extreme hitte.

 

De behuizing is gemaakt van robuust metaal en de rest van de behuizing bestaat uit polycarbonaat. Hierdoor zijn de camera’s zeer vandaalbestendig. Kortom, niet kapot te krijgen!

 

Wekenlang opnemen in de hoogste resolutie

 

De opname recorder wordt standaard voorzien van:
✓ 1000GB opslag – bij 1 tot 4 camera’s.
✓ 2000GB  – bij 5 tot 8 met
✓ 4000GB  – Meer dan 8 camera’s
✓ Opslagcapaciteit is ook achteraf te upgraden voor extra lange beeldopslag.

 

De beelden worden in de hoogste kwaliteit vloeiend & veilig opslagen. Zodra de opslag vol is worden de oudste beelden automatisch overschreven voor nieuwe camerabeelden.

Installatiekosten & een gratis offerte

 

U heeft interesse in een camerabewaking set & besluit een offerte aanvraag hiervoor te doen. U heeft twee rechterhanden en kennis van zaken, maar simpelweg niet de tijd of energie om het systeem netjes te installeren en te configureren.

 

Wij bieden een complete installatieservice hiervoor, Van A tot Z. Wij komen vrijblijvend langs voor advies op maat. Zo bent u er van verzekerd van de meest optimale installatie. Onze adviseur werkt samen met u een plan uit voor de beveiliging & voorziet u ter plekke van de installatie kosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent!

 

✓ Recorder wordt ingesteld en netjes weg gebouwd
✓ De camerabewaking set wordt zorgvuldig afgemonteerd, aangesloten & geconfigureerd
✓ De app wordt ingesteld op uw mobiele telefoon & andere gewenste apparaten
✓ Onze monteur legt u uit hoe u het systeem kunt bedienen en legt de functies uit
✓ Alle camera’s worden afgericht en bekeken in overleg met u.

Online de kosten berekenen ? gebruik onze makkelijke tool.

 

Vanaf het eerste advies, tot aan de installatie zal vlekkeloos verlopen en u
zal geen kabel zien, of overlast ondervinden. Een camerabewaking systeem zoals wij deze leveren zijn er voor gemaakt om professioneel de beelden weer te geven en terug te kunnen kijken. Het kijken en terugkijken van de bewakingscamera opnames kan zowel via een monitor, tablet of een smartphone.

 

Kopen of huren van een camerabewaking systeem? wij hebben diverse oplossingen zo kan u bij ons vanaf 36,95 euro per maand al een compleet camerabewaking systeem inclusief montage en installatie aanschaffen.

 

Los van een camerasysteem bieden wij ook alarmsystemen en intercom systemen welke aan elkaar gekoppeld kunnen worden en wederom ook via de APP op uw tablet en telefoon te beheren en zien zijn.

 

Interactieve beveiliging welke een luxe aanvulling zijn op uw woning of bedrijf is dan ook enorm populair en de techniek staat niet stil.

Camerabewaking laten installeren

 

Uw woning of bedrijf beveiligen dit kan op verschillende manieren. Camerabewaking is een van deze oplossingen naast bijvoorbeeld een Alarm systeem , goede sloten / toegangscontrole systemen en verlichting. Camerabewaking is er om situaties te signaleren, achterhalen en achteraf te kunnen bewijzen.

 

Door camerabewaking te plaatsen kunt u ervoor zorgen dat criminelen worden afgeschrikt waardoor eventuele inbraken en/of vandalisme voorkomen kunnen worden, Met een goed camera systeem kan u op afstand altijd meekijken, achteraf terug kijken, en kan u de slimme camera’s voor u laten werken door bijvoorbeeld te tellen, of te signaleren.

 

Laat uw camerabewaking installeren door een professioneel installatie bedrijf, zo voorkomt u toekomstige problemen of een slechte afwerking. Wij van Camerainstallatie.nl bestaan al meer dan 20 jaar, en doen ons werk met veel passie. Benieuwd naar onze prijzen kijk snel op onze camerabewaking pakketten pagina of neemt contact met ons op voor een offerte.

Alarmbeveiliging laten installeren

 

Uw bedrijf of woning beveiligen met een Alarm systeem, het is niet meer een luxe maar net als een slot in de deur een standaard voorziening geworden. Wij leveren o.a de merken RISCO, GALAXY, AJAX ALARM SYSTEEM. Wij komen persoonlijk bij u langs om de situatie te bekijken, uw wensen te horen en het maken van een passend voorstel.

 

Een goed en modern alarm systeem beveiligd niet alleen uw object, de woning het bedrijf of de tuin, garage, magazijn, winkel… Maar zeker ook is het een domotica toevoeging voor uw deuren, verlichting, of bijvoorbeeld tijd registratie wie er wanneer is binnen gekomen. Met een goed alarm systeem kan u ook digitaal uw brandmelders / rookmelder regelen en zelfs uw airco, verwarming en waterstand regelen in geval van water overlast/overloop.

WIFI installatie laten installeren

 

Meten is weten, want welke afstelling is de beste wij bekijken de omgeving het netwerk, en de technische mogelijkheden om zo de beste mix van afstelling te kunnen programmeren. Als basis maken we gebruik van een zeer sterke WIFI zender want in de wet der techniek zal altijd gelden “Baas boven baas” een standaard WIFI zender heeft veelal slechts 50-80Mw vermogen om uit te zenden. De zenders die wij van Megasnel gebruiken hebben een gemiddeld vermogen van 250Mw. Een gemiddelde mobiele telefoon heeft tegenwoordig al een vermogen van 1700-2500Mw wat is er dan aan de hand?

 

Een WIFI zender die zo weinig vermogen heeft? Jazeker… de wet heeft bepaald dat het vermogen gewoonweg niet hoger mag zijn om de ruimte in de lucht niet te doen laten verstoppen.

Het is dus zaak goede hardware en techniek te gaan combineren om zo het beste bereik van uw wifi netwerk te kunnen bereiken, op deze manier heeft u het beste van de beperking in de wet.

 

WIFI voor thuis verbeteren

 

Echt goede wifi krijg je door de juiste samenstelling. Onze specialisten weten precies welke zender voor uw situatie de beste passende is. Maar niet geheel onbelangrijk de montage plek van de zender. Met onze speciale meet apparatuur kunnen wij precies zien waar de zenders moeten hangen en kunnen wij storingen snel opzoeken.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant