Oosterhout krijgt met de dag meer beveiligingcamera’s

In anderhalf jaar tijd 33,7% meer beveiligingscamera’s in Oosterhout

Toename cameratoezicht

In totaal zijn er in Noord-Brabant nu 43.869 camera’s van particulieren, bedrijven en de overheid geregistreerd in de politiedatabase ‘Camera in Beeld’. Dit en meer blijkt uit cijfers van de politie, die VPNGids.nl opvroeg via een Wob-verzoek. In heel Nederland is het aantal beveiligingscamera’s dat bij de politie geregistreerd staat, toegenomen met 50.458. Momenteel zijn er landelijk 278.988 camera’s in de politiedatabase opgenomen.

Grote verschillen per gemeente

De verandering in het aantal geregistreerde beveiligingscamera’s verschilt sterk per gemeente. In Woensdrecht nam het aantal camera’s het sterkst toe, van 163 in november 2019 tot 315 camera’s in mei 2021 (+93,3%). In Vught nam het aantal camera’s juist licht af, namelijk met 1,7%. In Veldhoven lopen inwoners de grootste kans dat zij op camerabeelden worden vastgelegd. In deze gemeente zijn namelijk 398 camera’s per 10.000 inwoners geregistreerd bij de politie. Ook in Helmond zijn relatief veel camera’s (383 per 10.000 inwoners). Inwoners van Geertruidenberg lopen de minste kans: in hun gemeente zijn 56 camera’s per 10.000 inwoners.

33,7% meer camera’s in Oosterhout

In Oosterhout steeg het aantal geregistreerde camera’s bij de politie de afgelopen anderhalf jaar met 33,7%. In 2019 waren er 463 camera’s geregistreerd en dat aantal is in 2021 opgelopen naar 619 geregistreerde camera’s. Deze beelden worden volgens het onderzoek gemiddeld 24 dagen bewaard voordat ze worden gewist of worden overschreven. Dat is 1 dag meer dan het landelijke gemiddelde van 23 dagen, iets meer dan drie weken. Particulieren, bedrijven of overheidsinstanties kunnen meerdere camera’s tegelijk registreren. Per registratie houdt de politie bij of een van de aangemelde camera’s op de openbare weg gericht staat. Uit de data blijkt dat bij 87,9% van de landelijke registraties één of meerdere camera’s beelden van de openbare weg vastleggen.

Camerainstallatie monteur

Camerainstallatie.nl is een van lands grootste installateur op het gebied van camerabewaking en beveiligingcamera’s. Ook CameraInstallatie merkt vooral in Breda/Oosterhout en omgeving een enorme toename van beveiliging systemen.
Zo merken wij ook in Gilze de laatste tijd veel plaatsingen.

Binnen 24 uur

Recent nieuws