Bewakingscamera dome op woning met stickers

Wij installeren al meer dan 20 jaar bewakingscamera’s in alle soorten en maten
bij woningen en bedrijven, terreinen en daar komt heel wat regelgeving bij kijken.
Zo ook bij het plaatsen van stickers om duidelijk te maken dat er camerabewaking
aanwezig is.

Mag ik rond mijn eigen bedrijf / woning een camera plaatsen die opnamen maakt?

Het is niet verboden een camera voor de beveiliging van uw eigendom in te zetten. Wel zijn hier wat regels aan verbonden. Bijvoorbeeld:

-Wanneer de camera beelden opneemt, moeten bedrijven/particulieren kenbaar maken dat er camera’s hangen. Bijvoorbeeld door een sticker of bordje bij de toegangsdeur.

-Daarnaast mogen de opgeslagen beelden doorgaans maximaal 28 dagen bewaard worden en mogen voor derden niet bereikbaar zijn.

-U mag alleen opnamen maken met als doel persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Maar als u bijvoorbeeld uw carport in beeld heeft en daarbij is het onvermijdelijk een deel van de stoep in beeld te hebben, is dit wel toegestaan. Enige overlap is namelijk soms onvermijdelijk.

Mag ik opnamen maken van de openbare weg?

Uw camera mag alleen opnamen maken van uw eigendom en in principe niet van de openbare weg. U mag namelijk alleen opnamen maken met als doel persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Maar als u bijvoorbeeld uw carport in beeld heeft en daarbij is het onvermijdelijk een deel van de stoep in beeld te hebben, is dit wel toegestaan. Enige overlap is namelijk soms onvermijdelijk. Wel bent u verplicht duidelijk zichtbaar te vermelden dat er camerabeveiliging aanwezig is. Bijvoorbeeld door een sticker of bordje bij de toegangsdeur.

Zijn de beelden van mijn camera bruikbaar als bewijs van een inbraak?

Ja, camerabeelden van ondernemers en particulieren mogen als bewijs worden ingebracht.

Camerabewaking stickers & camerabewaking borden

Als uw huis, winkel, bedrijf of terrein beschikt over camerabewaking bent u verplicht dit kenbaar te maken aan iedereen die mogelijk gefilmd gaat worden. Op de juiste manier kenbaar maken van de aanwezigheid van camerabewaking doet u met bijvoorbeeld een sticker bij de ingang.

Binnen 24 uur

Referenties

Deze klanten ging u voor