Toegangscontrole systeem: Case study Stichting School

Camerainstallatie is een installateur uit Almere die in opdracht van Stichting SchOOl in Lelystad een ACT365 systeem heeft geïnstalleerd op meerdere locaties.

Stichting SchOOL heeft Camerainstallatie benaderd voor het vinden van een passende oplossing voor het sleutelbeheerplan van de diverse schoolpanden. In het verleden is er tijdens een inbraak een complete bos met sleutels gestolen, waarmee toegang werd verleend tot verschillende scholen. Om zo’n vervelende gebeurtenis te voorkomen, moest er worden nagedacht over een definitieve oplossing.Voor Camerainstallatie was dit een project met meerdere uitdagingen; meerdere schoollocaties, veel verschillende medewerkers en externe partijen, zoals schoonmakers, schilders en facilitaire medewerkers. In de dagelijkse praktijk komt het bij Stichting SchOOl met enige regelmaat voor dat er een sleutel kwijt raakt, niet wordt teruggegeven of niet op tijd wordt opgehaald op een bepaalde locatie. CameraInstallatie en Stichting SchOOL hebben samen gekeken naar alle mogelijke producten die er op de markt te verkrijgen zijn. Mede in overleg met Jeroen Vons van SmartSD is gekozen voor ACT365 van Vanderbilt als totaaloplossing, vooral omdat de hybride cloud oplossing en remote beheer het systeem een echte meerwaarde geven.

De grote uitdaging zat hem verder in de duizend-en-één verschillende soorten en afmetingen van deuren. Bij een bezoek aan de facilitaire beurs in Utrecht bleek al snel dat een dag- en nacht meerpuntssluiting slot, draadloos en op accu, zo goed als geen oplossing was. Om verschillende redenen, maar voornamelijk het gebrek aan een pasklare oplossing, is er gekozen voor een maatwerkoplossing. Iedere deur is afzonderlijk aangepakt, ingefreesd en voorzien van een elektronische meerpuntssluiting. Een gigantische operatie, want het ging om verschillende locaties en reeds bestaande panden van Stichting SchOOL. Geen deur was hetzelfde qua maatvoering/materiaal en vereiste een andere aanpak.

Inmiddels is de migratie naar het ACT365 platvorm afgerond en zijn er naar aanleiding hiervan nieuwe opdrachten binnengekomen bij Camerainstallatie. De opdrachtgever is meer dan tevreden met de volledige controle over het digitale sleutelplan. Het aanmaken van nieuwe gebruikers, het deactiveren van tags van ex-medewerkers en verloren tags is nu een koud kunstje.

Marc Herdes, eigenaar van Camerainstallatie over het ACT365 platform: “Een project als dit verloopt altijd in nauwe samenwerking. Als installateur moet je out of the box kunnen denken en tegelijkertijd blijven meedenken met de klant om een creatieve en flexibele oplossing te kunnen bieden. Los van Stichting SchOOL implementeren wij deze configuratie nu ook voor allerlei andere organisaties die een sleutelplan wensen dat in de Cloud beheerd kan worden.

Voor Camerainstallatie is ACT365 een ideale oplossing om een klant naar de Cloud te migreren. Er is enkel internet nodig om de deurcontroller te koppelen. De configuratie is zeer gebruiksvriendelijk, wat uiteindelijk veel tijd bespaart.”

ACT 365 is volledig encrypted, wordt gehost in het Microsoft Azure datacenter en is daardoor voor de klant een veilige, volledig Cloud-based toegangscontrolesysteem. Het geheel is te beheren via een webapplicatie en de ACT 365 app voor mobiele apparaten, voor zowel de eindgebruiker als de installateur.

Over Camerainstallatie
Al meer dan 20 jaar levert en installeert camerainstallatie camerabewaking systemen aan particulieren en bedrijven. Iedere dag verruimen ze hun kennis en kunde. Ze maken uitsluitend gebruik van gecertifieerde producten.

Binnen 24 uur

Recent nieuws