Wat kost camerabewaking?

Als deel van je beveiliging thuis kun je ervoor kiezen om bewakingscamera’s te plaatsen. Camera’s hebben een hoop voordelen: ze zijn vrij goedkoop, je kunt ze overal plaatsen, ze zijn draadloos en ze nemen alles op, zodat bij inbraak de beelden als bewijsmateriaal kunnen fungeren in een rechtszaak. Camera’s zijn vaak onderdeel van een compleet beveiligingssysteem, maar het is ook mogelijk om je huis alleen met camera’s te beveiligen.

Waarom camerabewaking?
Door het plaatsen van bewakingscamera’s kun je altijd een blik werpen op bepaalde plekken in en rondom het huis zonder dat je er daadwerkelijk naartoe hoeft. Het is dus een goede manier om alles in de gaten te kunnen houden. Daarnaast werken camera’s ook preventief, want als inbrekers een camera zien gaan ze vaak niet meer over tot de inbraak. Ben je een tijdje weg bent geweest en zie je bij terugkomst dat er een inbraak is geweest? Dan kun je altijd alle gebeurtenissen terugkijken.

De kosten van camerabewaking
Het verschil tussen de kosten van camerabeveiliging hangt vooral af van het type camera dat je wilt plaatsen. Bovendien hangt het ook af van het werk van de installateur. Onderstaande tabel geeft per camera weer wat je ongeveer qua prijs kunt verwachten:

Type camera Gemiddelde prijs
Dummy camera € 30
Draadloze camera € 180
Dome camera € 160
Analoge camera € 180
Infraroodcamera € 250
IP-camera € 280
Binnen 24 uur

Recent nieuws