Wat kost camerabewaking

Als deel van je beveiliging thuis, kan je er voor kiezen om camera’s te plaatsen. Camera’s hebben een boel voordelen, ze zijn namelijk vrij goedkoop, je kan ze overal plaatsen, ze zijn draadloos en ze nemen alles op zodat bij inbraak de beelden als bewijsmateriaal kunnen fungeren in een rechtszaak. Camera’s zijn vaak onderdeel van een compleet beveiligingssysteem, maar het is ook mogelijk om je huis alleen met camera’s te beveiligen. Hieronder leer je hoeveel dat kost en hoe het in zijn werk gaat.

Waarom camerabewaking?

Door het plaatsen van camera’s kan je altijd een blik werpen op bepaalde plekken in en rondom het huis zonder dat je er naartoe hoeft te lopen. Het is dus een goede manier om alles in de gaten te kunnen houden. Behalve dat werkt het ook preventief, want als inbrekers een camera zien gaan ze vaak niet meer over tot de inbraak. En als je een tijdje weg bent geweest en bij terugkomst zie je dat er een inbraak is geweest, dan kan je altijd alles terugkijken.

De kosten van camerabewaking

De verschillende kosten van camerabeveiliging hangt vooral af van het type camera dat je wilt plaatsen. Bovendien hangt het ook af van wat de installateur voor het werk vraagt. De volgende tabel geeft per camera weer wat je ongeveer qua prijs kan verwachten:

Type camera

Gemiddelde prijs

Dummy camera €30
Draadloze camera €180
Dome camera €160
Analoge camera €180
Infrarood camera €250
IP camera €280

 

Binnen 24 uur

Recent nieuws