Our Campus – Netwerk aanleggen, camerabewaking en straalzenders

 

Our Campus (het voormalige Diemen Campus) is al vanaf het prille begin in 2013 door ons voorzien van camera’s. Ook voor de uitbreiding met nieuwbouw in 2019 hebben wij een compleet netwerk van ruim 300 camera’s op mogen leveren. De camera’s waken over de gehele studentencampus.

Voor dit project hebben wij gebruik gemaakt van verschillende technieken, waaronder UTP, glasvezel en straalzenders. Het gehele project (bekabeling, levering, installatie, montage, programmering en beheer van de camera’s) is door Camerainstallatie.nl succesvol afgerond.

montage van een speeddome camera

Camerabewaking op een studentencampus installeren is altijd een uitdaging, aangezien er rekening gehouden moet worden met veel ruimtes en openbare risicogebieden.
Doordat er zowel nieuwbouw als oudbouw aanwezig is en er veel meters gemaakt moeten worden, is een netwerkkabel niet meer voldoende. Veelal zijn glasvezelkabels ook niet geschikt om overal bij te komen en alle meters te overbruggen, waardoor wij naast het gebruik van UTP-kabels en glasvezelkabels ook gebruik gemaakt hebben van straalzenders.

Diemen Campus camerasysteem

Binnen 24 uur