Bewakingscamera monteren en installeren

Het installeren van een bewakingscamera of een camerabewakingssysteem is iets dat we bij Camerainstallatie.nl al ruim 20 jaar doen. Een beveiligingscamera installeren is een specialistisch vak, omdat dit precies en volgens de juiste richtlijnen moet worden verricht. Onze specialisten installeren voor u een professioneel systeem waarbij alle kabels vakkundig worden weggewerkt. Dit alles met een persoonlijke en vertrouwde aanpak.

Bij binnenkomst zal onze monteur zich netjes bij u voorstellen. De installateur zal het cameraplan en alle instructies bij dit bezoek nog een keer goed met u doornemen. Het is namelijk van belang dat u goed begrijpt wat het plan de campagne is. Vervolgens gaat onze installateur direct aan de slag om uw bewakingscamera te monteren en installeren. Wij vertellen u graag meer over hoe het montageproces eruit ziet.

Het proces van uw beveiligingscamera laten installeren

Als we beginnen met de montage en installatie van uw beveiligingscamera, starten we als eerste met het trekken van de bekabeling. Vervolgens zal onze monteur alle bewakingscamera’s programmeren en koppelen aan de harddisk recorder. Hierdoor kan de beveiligingscamera zowel live beelden weergeven als beelden opnemen en bewegingen registreren, zowel bij dag als nacht. Zo kunt u indien nodig op uw gemak gebeurtenissen terugkijken, maar is het ook mogelijk om direct te zien wat er op een bepaalde plek aan de hand is.

De installatiemonteur koppelt het systeem aan uw internetverbinding, zodat u de camerabeelden op een afstand live kunt bekijken of zelfs beelden terug kunt kijken. U kunt uw camerabeelden bekijken via een app op uw telefoon, uw computer of via een tablet.

Aan het einde van de installatie neemt de monteur alles met u door en zal hij het nodige papierwerk en de stickers met u doorlopen. Het is namelijk van belang dat alles volgens de regels verloopt. Daarnaast moet voor u als klant ook alles naar wens zijn. Door alles samen door te nemen realiseren kunnen wij dit realiseren.

De werkwijze van onze monteurs

Onze monteurs werken altijd netjes en schoon, het is voor ons van belang dat uw pand wordt achtergelaten naar uw wensen. Daarnaast documenteren wij het gehele proces. Hierdoor kan bij een verzoek aan onze service of helpdesk eenvoudig sneller worden meegekeken en ondersteuning worden geboden.

Daarnaast is kwaliteit bij ons van groot belang. Wij installeren al onze camerabewakingssystemen dan ook enkel met A-kwaliteit materialen, zoals bekabeling, de bewakingscamera’s zelf, harddisk recorders en montagebeugels. Wij nemen geen risico met mindere kwaliteit. Het is voor ons van belang dat u zich gegarandeerd veilig kan voelen en zeker kan zijn van de kwaliteit van de installatie die u bij ons heeft afgenomen. Uw veiligheid is onze prioriteit!

Netwerkkabels bij de installatie van beveiligingscamera’s

Per camera trekken wij een CAT5e en/of CAT6 netwerkkabel. Wij houden ons aan de CPR norm en is er een brandrisico berekening op los gelaten. Hierdoor verloopt alles volgens de certificering.

Wel of geen montage van draadloze camera’s

Wij willen u een zo goed en eerlijk mogelijk advies geven op het gebied van installatie voor uw beveiligingscamera. Ons oprechte advies is dat wij een draadloze beveiligingscamera afraden. Het is voor ons van belang dat wij kwaliteit leveren en u langdurig plezier van uw beveiligingscamera’s kunt hebben. Bij een draadloze installatie is dit niet het geval.  Een draadloze camera kan eenvoudig verstoord worden door een inbreker, waardoor u dus alsnog geen beschikking heeft over een camerabeeld. Hierbij hebben we het dan nog niet gehad over de kortere levensduur van een draadloze installatie en de extreme belasting op uw bestaande WiFi-netwerk.

Beste installatie voor een camerabeveiligingssysteem

Camerainstallatie.nl wil ervoor zorgen dat u over de beste installatie beschikt voor uw camerabeveiliging. Een bekabeld systeem is dan ook aan te raden. Deze waarborgt uw veiligheid zo goed mogelijk. Als u nog steeds liever een draadloze camerabeveiliging wilt, dan moet u zich wel realiseren dat deze alsnog een stroomaansluiting nodig heeft en dit is natuurlijk ook een kabel. Dus geheel draadloos zal het nooit zijn.

Neem contact op voor de installatie en montage van uw beveiligingscamera

Heeft u interesse in het laten monteren en installeren van een beveiligingscamera? Onze specialisten helpen u graag, eventueel op locatie, met passend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar om elke vraag te beantwoorden op het gebied van camerainstallatie.

Telefonisch zijn wij bereikbaar via 036 – 5290007 of stuur ons
een mail via info@camerainstallatie.nl.

Bereken de prijs van een Beveiligingscamera installatie