WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Camerabewaking tegen afval dumping

In de strijd tegen illegale bijplaatsingen van afval bij ondergrondse afvalcontainers (orac’s) zet de gemeente, als proef, camerabewaking in. Ze komen te staan op plekken waar het afgelopen half jaar veel afval werd gedumpt. Maandagmiddag werd de eerste camera onthuld op het Kaapseplein in Transvaal. Wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) is blij dat dit middel nu ingezet kan worden. ‘We willen het graag doen, want we willen het afvalprobleem aanpakken.’

 

Dat er een camera hangt moet snel duidelijk zijn: er hangt een flink bord met de tekst ‘U wordt gefilmd’. Daaronder, op ooghoogte, is een bord te vinden met een uitleg waarom de camera er staat: ‘We letten op of iedereen afval in de container gooit’. De camera’s moeten onder meer een afschrikwekkend effect hebben. ‘Mensen zullen echt gaan zien dat ze afval in de container moeten stoppen en niet ernaast. En we kunnen ook zien, op de beelden die we uit kunnen lezen, wie dat heeft gedaan en dan kunnen we handhavend optreden’, zegt Bredemeijer.

Camerainstallatie.nl

Beelden van een illegale bijplaatsing worden automatisch geregistreerd en opgeslagen. ‘Dat kun je heel simpel even terugkijken’, vertelt de wethouder. ‘Ik denk dat je niet moet denken dat we hiermee nu alle bijplaatsingen op deze plek kunnen voorkomen. Dat is het eerlijke verhaal. Maar de pakkans wordt wel wat groter.’ Daarnaast zijn er meertalige flyers verspreid om mensen te wijzen op het op een juiste manier aanbieden van het afval.

 

Tahsin Çetinkaya, fractievoorzitter van Islam Democraten, is blij met de camera’s bij de orac’s. ‘Het schrikt mensen af. En mogelijk leidt het ook tot boetes.’ Hij hoopt dat het middel werkt in strijd tegen het afval naast de bak.

 

Normaal gesproken liggen er stapels vuil en grofvuil rond de bakken, zo weet Çetinkaya. ‘Meestal is het zo dat mensen het makkelijk vinden om het ernaast te plaatsen, met de hoop dat het opgehaald wordt. Met het plaatsen van de camera’s op de hotspots hopen we dat Transvaal wat schoner wordt. We hopen dat het gaat helpen.’

Het toezicht met camera’s is onderdeel van het vorig jaar gepresenteerde Actieplan Schone Stoep. In zowel Laak als Transvaal zijn tien locaties aangewezen waar, tijdelijk, een camera op gericht zal zijn. Een vijftal camera’s, drie echte en twee dummy’s, zal op roulerende basis op een van de locaties staan.

 

De camera’s staan altijd aan. Enkel beelden van illegale bijplaatsingen zullen enige tijd bewaard blijven, zo weet Bredemeijer te vertellen. Die beelden kunnen door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) worden bekeken zodat er vervolgstappen kunnen worden genomen waar nodig. De gemeente zegt zich met de proef met cameratoezicht te houden aan de regels voor de bescherming van politiegegevens.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant